Straipsniai

Ir mes buvome visų rūšių ralyje!

2015-06-02 | Kategorija: Straipsniai | Komentarų nėra

Visų rūšių ralis 2015

Šių metų gegužės 29–31 dienomis vyko VISŲ RŪŠIŲ RALIS, organizuojamas Lietuvos gamtos fondo jau trečius metus iš eilės. Renginys vyko Mažeikių raj., Renavo dvaro apylinkėse. Į ralį susirinko 11 komandų iš visos Lietuvos. Komandas sudarė tiek savamoksliai entuziastai ar studentai, tiek didžiulę profesinę patirtį sukaupę gamtininkai, mokslininkai, profesoriai, dėstytojai.

GAA „Baltijos vilkas“ nariai nusprendė pirmą kartą išbandyti savo jėgas bei pagilinti rūšių identifikavimo žinias. Keturi organizacijos nariai – Lina, Mindaugas, Andrejus ir Aivaras – susikrovė mantą, pasiėmė fotoaparatus, žiūronus, pažinimo vadovus ir žvitrias akis bei išskubėjo šiaurės-vakarų Lietuvos link. Visų mūsų laukė misija – per beveik parą rasti ir pažinti kuo daugiau augalų, gyvūnų ir kitų gyvų sutvėrimų rūšių. Ieškoti pradėjome jau tą patį vakarą. Suradę ir atpažinę keletą rūšių, žygį tęsėme kitą rytą. Viso ralio metu pamatėme ir atpažinome 212 induočių augalų rūšių, 71 paukščių rūšį, 12 žinduolių ir dar pusšimtį kitų ant žemės augančių, ropojančių ir šliaužiančių gamtos atstovų rūšių.

Kai rezultatai jau buvo suskaičiuoti ir palyginti, didžiavomės užėmę garbingą 6-ąją vietą iš galimų 11-os, nuo 4-osios vietos atsilikę vos keliolika rūšių. Manome, kad tai aukšta vieta, kaip ralio naujokams, bei džiaugiamės, kad „Baltijos vilkas“ susibūrę žmonės ne tik saugo žinduolius, bet ir neblogai pažįsta gamtą.

Praėjus renginiui, norime padėkoti organizatoriams už šiltą priėmimą, įdomų renginį bei pažadame tobulėti bei kitais kartais pasirodyti dar geriau.

Mindaugas
GAA „Baltijos vilkas“

Google GmailEmail

Sveiki,
domitės GAA „Baltijos vilkas“ veikla?
Užsiprenumeruokite vilkai.lt naujienas el. paštu ir nepraleisite nė vieno mūsų straipsnio!